Amire kíváncsi lehetsz velem kapcsolatban, mielőtt a megbízómmá válnál...


Pócsik Judit vagyok, tájépítészmérnök és grafikus.

Kerttervezőként már több mint 10 éves szakmai tapasztalattal rendelkezem. 

Egyetemi tanulmányaimat követően először egy kert- és parképítéssel, faiskolai termesztéssel foglalkozó vállalathoz kerültem. A cég fő profilja a nagyberuházásokhoz kapcsolódó zöldfelületi munkarészek kivitelezése volt (pl.: M3 autópálya, Debrecen 2-es villamos). 

Tervezőként nagyon hasznos volt, hogy a kivitelezési oldalon is dolgozhattam, mert rengeteg olyan ismeretet, tapasztalatot szereztem, melyek később nagyban segítettek abban, hogy terveim könnyebben értelmezhetőek legyenek és megvalósítható műszaki tartalom legyen mögöttük.

A kivitelező cégtől egy főleg a magán szektorban tevékenykedő kertépítő vállalkozáshoz kerültem, ahol kertészetvezető, kerttervező voltam. Az én feladatom volt az import és a hazai növények beszerzése, a növényvédelmi és gondozási munkák koordinálása, továbbá családi házak kertépítészeti terveinek elkészítése, öntözőrendszerek tervezése, a munkák helyszíni koordinálása.

Mindezek mellett folyamatosan bedolgoztam tervezőirodáknak is, kezdetben megbízásos alapon, később másodállású egyéni vállalkozóként. Így lehetőségem nyílt városi közterek, közparkok, játszóterek tervezésében részt venni, bepillantást nyerni a tervezőirodák működésébe.

2012-ben sikeres jogosultsági vizsgát tettem, azóta a Magyar Építész Kamara tagja vagyok (K 09-0659) és engedélyköteles terveket is készíthetek.

A fent leírt tapasztalatok alapján tudatosult bennem, hogy tervezőként a  független vállalkozói lét és a családi kerti lépték áll legközelebb a szívemhez.

Ugyanakkor szerettem volna továbbfejlődni; új, kreatív ismeretekre szert tenni. Így beiratkoztam egy tanfolyamra és immár alkalmazott grafikusként is tevékenykedem. 

Ezen a téren leginkább a logó és arculati tervek, valamint könyvborítók, meghívók tervezése mozgatják meg bennem az alkotói energiát.

Jelenleg egy környezetvédelemmel foglalkozó cégnél dolgozom, ahol a tájvédelmi ismereteim mellett a vállalati szakmenedzser végzettségemet tudom kamatoztatni, ami egyben azt is jelenti, hogy kevés a kreatív feladatom. Ennek okán nagyon örülök, ha tervezési munkával keresnek meg.

Ha úgy döntesz, nekem szavazod a bizalmad: